Anton SOLOI

Anton SOLOI

Profesor Matematică

“Matematica este muzica rațiunii”, spunea James J. Sylverster.

Cred că această disciplină poate contribui la o mai bună cunoaștere a universului în care trăim, așezându-l pe niște coordonate clare, vizibile, cuantificabile. Am avut întotdeauna convingerea că școala românească trebuie și poate să-i ajute pe copii să descifreze matematica, dar nu din perspectiva unui noian de informații și simboluri analizate repetitiv, ci din unghiul principiilor care stau la baza gândirii critice și analitice.

Orientarea pe care încerc să o ofer orelor mele de matematică se sprijină pe o carieră consolidată în cercetare și mediul universitar.  Mi-am susținut în 1998 doctoratul în matematică cu teza “Contributions in stochastic filtering”. Între 1990 și 2016 am colaborat în calitate de cadru universitar cu mai multe instituții de învățământ superior. De asemenea, am desfășurat numeroase activități în cercetare, concretizate cu articole de specialitate apărute în publicații de specialitate.

Mi-am dorit să fac parte din echipa LLI Academy pentru că am găsit aici o echipă ambițioasă, dinamică și în măsură să-și asume și această perspectivă a predării matematicii.

TOP