Angela DUMITRAN

Angela DUMITRAN

Profesor Limba Franceză

<<Toutes les grandes personnes ont d’abord été des enfants, mais peu d’entre elles s’en souviennent>> Antoine de Saint-Exupéry

Copiii sunt cei care m-au făcut să aleg meseria de profesor. Ochii lor vii îmi hrănesc entuziasmul, privirea lor adolescentină îmi menține trează curiozitatea. Elevilor le place jocul, iar eu le vin în cale cu cea mai de preț jucărie, cuvântul.

Din această pasiune pentru cuvinte, am plecat pe drumul cunoașterii făcând Facultatea de Limbi Străine la Universitatea din București, specializarea Engleză-Franceză, promoția 2008, din care am studiat un semestru în Franța, la Universitatea Lyon III.  Am continuat cu un master în Traducerea textului literar contemporan francez, în următorii doi ani, la Universitatea din București, iar în 2016 am făcut un master la Universitatea Westminster, în Londra, pentru a-mi aprofunda cunoștințele de Psiholingvistică.

Am început să predau în 2009 la o școală particulară din București, iar vreme de 5 ani, din 2011 până în 2016, am predat atât în cadrul acelei instituții, cât și la Facultatea de Litere a Universității din București, în calitate de asistent universitar și de student-doctorand.

În timpul celui de-al doilea master, am fost profesor suplinitor pentru câteva școli de stat din Londra, obținând și certificatul de predare a limbii engleze ca limbă străină la TEFL Academy, precum și certificatul SEN (Special Education Needs).

Începând cu anul 2017, am devenit rezidentă în Elveția, unde am predat engleză și franceză ca limbi străine în cadrul unei facultăți particulare și al unui centru de limbi străine.

Experiența de predare și studiile acumulate m-au învățat să abordez limbile străine cu creativitate pentru a-i sprijini și a le eficientiza elevilor procesul de învățare. Dinamicitatea, curiozitatea, perseverența, consecvența și jocul sunt câteva din elementele pe care le folosesc în interacțiunea cu elevii, iar pentru mine este un privilegiu și o onoare să fiu martoră a dezvoltării intelectuale și emoționale a acestora.

TOP