Anca-Ștefania Dumitrașcu

Anca-Ștefania Dumitrașcu

Consilier Scolar

Psihologia reprezintă pentru mine oxigenul pe care îl inspir și expir. Pasiunea, empatia, corectitudinea, autenticitatea, implicarea și spontaneitatea sunt calitățile care îmi pot creiona profilul personlității. Mă recomand ca fiind o persoană activă, oprimistă, motivată să învăț de dragul dobândirii cunoștințelor necesare profesiei mele și suficient de ambițioasă, încât -indiferent de condiții- să-mi pot atinge standardele de performanță profesională pe care mi le propun și să le pot depăși. În decursul exercitării profesiei mele pot spune că sunt o persoană conștincioasă, perseverentă, cu un bun spirit analitic, dovedind că mi-am însușit atât cunoștințe, cât și abilități practice specifice.

Mediul educațional este unul atât provocator, cât și diversificat, iar acest lucru mi-a trezit interesul și dorința de implicare. În lucrul cu copiii și adolescenții îmi place să creez situații  provocatoare care să le activeze resursele necesare adaptării la medii noi și depășirii obstacolelor.

Intrarea în echipa  Liceului Teoretic Little London îmi permine să particip activ la procesul dezvoltării armonioase socio-emoționale  a elevilor. Consider că fiecare persoană este capabilă să-și depășască limitele și să-și îndeplinească visul, astfel în munca mea voi pune o cărămidă la atingerea potențialului  fiecărui elev.

Parcursul meu professional, până în momentul actual,  a fost: Licență în Psihologie și formare competențelor didactice (Modulul psihopedagogic) în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației,Universitatea din București. În prezent, ocup o poziție de masterand în cadrul programului de Psihologie Educațională și Consiliere Psihologică  și încă o poziție de masterand în cadrul programului de Psihodiagnoză, Psihoterapie Experiențial Unificatoare și Dezvoltare Personală, în cadrul  Facultății de Psihologie și Științele Educației,Universitatea din București.

Experiența profesională  a contribuit la  dezvoltarea unor competențe absolut necesare oferirii unor servicii de calitate, cât și dezvoltării pe linie personală. Ca experiență profesională pot enumera programe de voluntariat desfășurate pe parcursul celor trei ani de licență, cât și programe de practică profesională. Astfel, am efectuat mai multe programe de voluntariat în instituții spitalicești, dar și în cadrul ong-urilor din Craiova și București, locuri care mi-au permis interacțiunea și gestionarea unor grupuri de persoane și afecțiuni dintre cele mai diverse din punct de vedere psihologic. Cele mai importante experiențe pe care țin să le punctez sunt: voluntariat de  trei ani în cadrul Asociației Bucurie pentru viață, voluntar timp de doi ani la Spitalul de Psihiatrie ”Eftimie Diamandescu” , voluntar timp de un an la Ancaar, filiala Craiova; practică în domeniul psihologiei educaționale desfășurată la Little London (ca practicant am implementat proiecte de lecție, susținerea dezvoltării socio-emoționale a elevilor, cât și asimilarea informațiile teoretice și practice din domeniul educațional și al psihologiei clinice).

TOP