Anca Matei

Anca Matei

Profesor Chimie

„Nimic în viaţă nu trebuie temut, ci doar înţeles.”  Marie Curie

Cred că parcursul meu în domeniul educației este unul puțin aparte. Nu am știut dintotdeauna că asta vreau să fac, ba chiar până să intru la facultate, în mintea mea construisem un drum complet opus.

Numele meu este Anca Matei și sunt absolventă a Facultății de Chimie din cadrul Universității din București, iar în prezent, studiez la două programe de master, Chimia Medicamentelor și Produselor Cosmetice, respectiv Master Didactic.

În anii de studenție, pe lângă laboratoarele și cursurile în urma cărora am deslușit „misterele” chimiei și, de asemenea, mi-am dezvoltat abilitățile practice necesare, m-am implicat și în activități extracurriculare în cadrul asociației studențești a facultății. Aici am descoperit că cerul e limita și că tu chiar poți face tot ceea ce îți propui, atâta timp cât ești dedicat. Am învățat ce înseamnă cu adevărat lucrul în echipă, comunicarea și nu în ultimul rând, răbdarea.

Mai mult decât atât, momentul în care mi-am dat seama că meseria de profesor este drumul pe care vreau să îl urmez, a fost în timpul practicii de specialitate din cadrul modulului psihopedagogic. Îmi place să lucrez cu oamenii și sunt de părere că datoria unui profesor nu este doar de a-și preda materia, ci de a fi o sursă de inspirație și un model pentru elevii săi.

Astfel, m-am alăturat echipei LLI Academy, unde simt că pot face ceea ce îmi place, alături de oameni de la care pot învăța și cu care pot colabora și construi lucruri frumoase.

TOP