Ana Maria Pușcașu

Ana Maria Pușcașu

Profesor Limba Română

În contextul actual al unei societăți care se schimbă rapid, chiar sub ochii noștri, educația are un rol vital în dezvoltarea cunoștințelor, abilităților și aptitudinilor atât de necesare tinerilor pe viitor.

Cei 10 ani de experiență în învățământul preuniversitar și cei 6 ani de activitate în mediul universitar (cadru didactic asociat) mi-au demonstrat că școala este prima care trebuie răspundă acestor schimbări dinamice, rolul profesorului fiind acela de a crea situații reale de învățare, menite să ofere contextul optim pentru dezvoltarea elevilor.

Sunt absolventă a Facultății de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara (specializarea Limba și literatura română – Limba și literatura franceză) și a masteratului de Comunicare Interculturală din cadrul aceleiași facultăți. Am obținut titlul de doctor în filologie în 2015 (cu o teză despre literatura română contemporană) și gradul didactic I în 2017.

În ultimii 10 ani de activitate am avut șansa să particip la conferințe naționale și internaționale, dar și la mobilități sau schimburi de bune practici în cadrul unor proiecte Erasmus+, ceea ce m-a motivat să îmi doresc mereu să fiu un profesionist mai bun și să excelez în ceea ce fac.

Pentru mine, a face parte din echipa școlii LLI Academy reprezintă o provocare, dar și oportunitatea de a lucra cu oameni dedicați, oameni care investesc și se investesc cu adevărat în educație.

TOP