Alice DONEA

Alice DONEA

Consilier Scolar

Învățarea este un proces realizabil în măsura în care i se oferă elevului un context emoțional sănătos. Aceasta este responsabilitatea mea principală, și anume aceea de a-i oferi copilului suportul emoțional necesar,  astfel încât să se simtă în siguranță în raport cu mediul școlar.

Sunt Alice Donea, iar specializarea mea este consilierea școlară, în paralel dezvoltând o activitate bogată și ca terapeut: hipnoterapie și psihoterapie cognitiv-comportamentală.

Abilitățile pedagogice sunt rezultatul unei largi experiențe de muncă cu elevii, intrând în contact cu diverse sisteme de învățământ, atât naționale, cât și internaționale. Dintre proiectele la care am participat menționez:

  • Contribuția la dezvoltarea unei conștiințe sociale a elevilor;
  • Organizarea și susținerea cursurilor pentru prevenția fenomenului de bullying în două școli internaționale din Finlanda (Helsinki, Espoo);
  • Activitatea pedagogică și coordonarea programelor creative din sistemul de învățământ Montessori (grupa 3-6 ani; grupa 9-12 ani);
  • Activitatea de evaluare psihopedagogică a copiilor cu probleme de intelect în cadrul Fundației „Policy Center for Roma and Minorities”, Școlile 136, 147;
  • Recrutarea profesorilor internaționali în vederea organizării și desfășurării cursurilor de limbi străine, desfășurate în cadrul asociației internaționale AIESEC.

Experiența profesională a fost susținută de participarea la diverse programe de instruire, dar și de urmare a unor cursuri de formare continuă:

  • Master „Evaluare și Intervenție psihologică în domeniul educațional”.
  • Formare Hipnoterapie si Terapie Cognitiv Comportamentală.
  • Rezidențiat Clinic – Spitalul de Psihiatrie „Dr. Constantin Gorgos”.
  • Practică în domeniul clinic, desfășurată în cadrul Fundației Estuar și în cadrul Fundației Grigore.

Acumularea cunoștințelor și a experiențelor pedagogice și psihologice îmi conferă instrumentarul necesar îndeplinirii nevoilor emoționale, comportamentale, sociale și cognitive ale copiilor, în vederea unei dezvoltări armonioase.

M-am alăturat echipei LLI Academy pentru că aici am găsit oameni pasionați de educație și doar alături de astfel de oameni putem construi su  etup educațional complex și convergent către nevoile elevilor.

“Viitorul se află în clasele noastre”

TOP