Adriana IANCU

Adriana IANCU

Profesor Limba Română

“Citește nu pentru a contrazice, nici pentru a crede, ci pentru a cântări și a lua în considerare” – Francis Bacon

A fi profesor presupune a fi, în primul rând, un practician reflexiv, deoarece lucrul cu elevii constă într-o permanentă adaptare a discursului pe baza feedbackului imediat. Reflexivitatea înaintea, în timpul și în urma încheierii experienței de învățare pe care o facilităm elevilor reprezintă, alături de empatie, caracteristicile intrinseci ale portretului cadrului didactic al lumii moderne, mereu în schimbare.

Pasiunea pentru literatură m-a îndrumat către Facultatea de Litere a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, secția Limba și Literatura Română – Limba și Literatura Franceză, în cadrul căreia am obținut licența în anul 2003.  Curiozitatea de a înțelege cultura altor popoare m-a făcut să urmez cursurile unui program de masterat în Literatură Comparată și Antropologie Culturală, în cadrul aceleiaşi Facultăţi între anii 2003-2005. Pe parcursul anilor de formare academică, am aprofundat atât studiul limbilor și literaturilor române și franceze, cât și informații privind mentalitatea diferitelor popoare, mai ales sub aspect cultural. În urma acestor studii sunt și autorul unui articol în volumul Elemente pentru un imaginar al povestirii românești, vol. coordonat de Prof. Univ. Dr. Constantin Dram, Universitas XXI, Iași, 2005.

Fiind pentru o perioadă rezidentă în Marea Britanie, anul 2011 mi-a adus statutul de Profesor Acreditat al Consiliului General de Învățământ din Anglia (Qualified Teacher StatusGeneral Teaching Council for England).

Sunt adeptă a conceptului de învățare pe parcursul vieții – life long learning. Având o preocupare permanentă pentru pedagogia modernă și tendințele inovatoare ale acesteia, am început din septembrie 2016 cursurile programului de masterat Învățare, Inovare și Coaching în Educație, în cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, București. Materializarea preocupării pentru noile abordări în domeniul educație se regăsește în articolele semnate de mine pe blogul academic: http://sucitoruldeminti.ro/

Experiența mea de predare în sistemul de stat se întinde pe parcursul a cinci ani, în timpul cărora am obținut Gradul Didactic Definitiv în 2007. În acești ani mi-am însoțit elevii în aventurile propuse de lecturile adecvate fiecărei vârste, învățându-i să gândească critic și să le adapteze propriei lor personalități. De asemenea, i-am ajutat să-și fixeze reperele propriilor lor călătorii, fie că acestea au fost Evaluări Naționale, Olimpiade Școlare sau Concursuri transdisciplinare. Chiar dacă trăim în era digitalizării, mi-am încurajat elevii către lectură, explicându-le că aceasta face parte din definirea lor ca ființe cugetătoare, motivându-i cu gândurile lui Francis Bacon.

Fiind un om dinamic, deschis provocărilor noilor generații și capabil să înțeleagă că educația trebuie să iasă din tiparele unei paradigme centrate pe profesor și să pună accent cu adevărat pe nevoile elevilor, m-am alăturat echipei Little London Intenational Academy. Îmi propun să-i încurajez pe elevi să-și atingă maximul de potențial, sprijinindu-i să fie curioşi, creativi şi inovatori.

 

TOP