LLI Academy implementează din 2019 programul internațional MYP – IB

LLI Academy implementează din 2019 programul internațional MYP – IB

LLI Academy continuă procesul de îmbogățire a actului educațional prin alinierea competențelor programelor românești la standardele și practicile internaționale ale Bacalaureatului International ( IB).

Astfel, din anul școlar 2019-2020 școala noastă va implementa programul MYP.

MYP (Middle Years Programme) este un program educațional dezvoltat de către International Baccalaureate și este destinat elevilor de la 11 la 16 ani (clasa a V-a până la clasa a X-a, inclusiv).

Iar pentru a facilita implementarea programului, încă înainte de începerea anului școlar, profesorii noștri din gimnaziu și liceu au primit vizita lui Seden Chouseinoglou – coordonator IB, cu ajutorul căreia au dezbătut principalele elemente necesare pentru implementarea programului MYP.
Pe parcursul mai multor sesiuni interactive, profesorii au discutat despre profilul elevului, contextele de învățare, conceptele necesare în eleborarea lecțiilor interdisciplinare, metodele de predare și în special despre Inquiry Cycle.

O atenție semnificativă a fost acordată modului în care profesorul se poate desprinde de manual aducând experiențe și contexte reale în predare și învățare.

Prin implementarea MYP, LLI Academy continuă procesul de dezvoltare a oportunităților oferite copiilor, proces început cu implementarea PYP (program dedicat copiilor de la 3-10 ani) asigurând un parcurs educațional cu programe IB de la 3-16 ani.