Intrebari frecvente despre liceul particular Little London

Aici veti gasi raspunsuri la intrebarile dumneavoastra despre liceul privat Little London. Va rugam sa navigati la intrebarile si raspunsurile dorite folosind link-urile de mai jos. Daca aveti si alte intrebari, va rugam sa ne contactati.

Un elev al liceului privat Little London poate fi transferat la nevoie intr-un liceu de stat din Romania sau un liceu din strainatate?

Da, Liceul Teoretic Little London este acreditat de Ministerul Educatiei Nationale pentru liceu privat; astfel, in  orice moment, un elev al liceului poate intra in sistemul de invatamant de stat, fara sa fie necesara echivalarea studiilor. Liceul Teoretic Little London elibereaza foi matricole si documente scolare in conformitate cu legislatia romaneasca si valabile in sistemul romanesc de invatamant.
Aplicarea standardelor internationale in programul curricular al liceului privat Little London precum si predarea sustinuta a limbii engleze, inca de la preschool, permite transferul oricarui elev la alte institutii de invatamant privat sau public din Romania sau din strainatate.

Participa elevii liceului la concursuri si olimpiade scolare?

Da, elevii sunt incurajati pentru atingerea performantei si pregatiti pentru concursurile la care participa. Liceul Teoretic Little London este permanent preocupat de participarea la concursuri si olimpiade. In functie de rezultatele la teste dar si de dorinta copiilor de a participa, liceul particular Little London asigura, in programul curricular, pregatirea necesara.
In plus, pentru completarea pregatirii liceul nostru ofera celor doritori si care au nivelul necesar, pregatire intr-un program special dedicat, in cadrul cluburilor de excelenta.
Liceul particular Little London pregateste si participa cu elevii la examenele Cambridge, liceul fiind centru de examinare.

Este necesar un anumit nivel al limbii engleze pentru admiterea in Liceul Teoretic Little London?

Nu este necesar un anumit nivel al limbii engleze pentru admiterea in liceul nostru. Cu toate acestea, elevii sunt testati si evaluati initial in vederea stabilirii unui program de suport lingvistic, acolo unde este cazul.

Care sunt tipurile de program oferite de liceu?

Program curricular romanesc zilnic, luni-vineri, de la 8:15 – 14:00

Liceul Teoretic Little London are deja implementat profilul uman, specializarea stiinte sociale si profilul real, specializarea stiinte ale naturii.

Cum este asigurat progresul academic si pregatirea intensiva pentru bacalaureat?

Pentru asigurarea unui progres academic in vederea obtinerii unor rezultate foarte bune, in programul curricular este asigurat un numar suplimentar de ore pentru disciplinele care fac obiectul evaluarilor si al examinarilor nationale.
Pe langa aceste ore de pregatire, Liceul Teoretic Little London utilizeaza un sistem de testare continua, pentru a identifica si aborda in timp util, fie plusurile, fie minusurile din pregatirea elevilor.

Cu ce se diferentiaza Liceul Teoretic Little London de alte licee private

Liceul Teoretic Little London este un liceu care coreleaza programul national de invatamant cu standarde internationale, oferind ore suplimentare de instruire individuala si colectiva, incluse in programul standard in vederea obtinerii unui progres academic solid si pentru consolidarea cunostintelor accumulate.

Ce informari primesc parintii despre progresul academic al elevilor?

Pe langa carnetul de note si calificativele standard, Liceul Teoretic Little London prezinta semestrial parintilor, in cadrul intalnirilor individuale, rapoarte de evaluare insumand analiza, aprecierea si notarea performantelor scolare ale elevilor, dar si informatii despre comportamentul si dezvoltarea psiho-emotionala a acestora.
In functie de evolutia emotionala si progresul academic, atat parintii cat si profesorii pot initia oricand comunicarea cu cealalta parte.

Asigura liceul transport pentru elevi?

Da. Transportul elevilor este un serviciu externalizat, pentru care Liceul Teoretic Little London colaboreaza cu firme de transport. Liceul faciliteaza comunicarea directa a transportatorilor cu parintii interesati. Costurile sunt stabilite in functie de distanta, numar de curse, varianta grup/ individual, domiciliu/ punct fix.