Suntem prima școală privată din România care a inițiat o colectă mobilă de sânge. Susținem faptul că o educație prin donare de sânge este una pentru viitor, activitate derulată de comunitatea din care ne bucurăm să facem parte. Little London International Academy duce educația și în afara orelor de curs, prin evenimentele și activitățile în care sunt implicați elevii școlii.
Colectele mobile organizate de noi au adus atât oameni din comunitatea noastră, părinți și profesori, cât și oameni care au fost inspirați de inițiativele noastre educaționale. Le mulțumim tuturor celor care s-au implicat activ în donarea de sânge!
Facem educație prin donare de sânge
Fie că au donat prima oară la noi în școală sau în alt centru de donare, cei care au ales să se alăture colectei noastre mobile au înțeles că nevoia de sânge există și că noi, oamenii, suntem cei care putem să donăm viață.
„Colectele mobile de sânge sunt o bună ocazie de a dona în proximitatea casei sau a jobului. Atunci când lucrul acesta se întâmplă chiar acolo unde îți desfășori activitatea de zi cu zi, este și mai bine. Câștigi timpul petrecut în trafic către Centrul de Transfuzie și donezi alături de prieteni și colegi” – Mădălina Dicu-Sava (HR Little London)
Da, conștientizarea nevoii de sânge este un prim pas pentru a începe să donezi. Însă, uneori, din diverse motive, avem nevoie și de motivații suplimentare. Proximitatea, accesibilitatea și confortul au fost motivele principale ale donatorilor atunci când au ales să participe la colecta noastră mobilă de sânge. În egală măsură, simțul civic și colegii de la locul de muncă au contribuit la decizia de a dona.
„Îmi doream de mult timp să donez sânge. Faptul că s-a întâmplat în cadrul școlii m-a ajutat enorm. Întreg procesul a fost rapid și ușor.” – Cătălina Cireașe (părinte)
Școala este despre viață
Spuneam că educația se face și în afara orelor de curs și mai ales prin puterea exemplului. Dan Crudu, profesor la Little London spună că a donat din „dorința de a fi un exemplu pentru elevi și pentru implicarea, ca membru, în comunitate”. Vladimir Drăghia a donat pentru prima oară într-un alt centru de donare, însă a dorit să fie parte din evenimentul nostru – „Am vrut să le dau un exemplu copiilor și, bineînțeles, să îi ajut pe cei care au nevoie de sânge”.
Sofia Crudu este unul din inițiatorii acestui eveniment și, datorită cărei, acesta este astăzi o tradiție. „Când am plecat la drum cu această inițiativă, m-am gândit că o școală educă. Și asta facem prin colecta mobilă de sânge: educăm!”
„Școala nu este numai despre materia de învățat, ci este și despre viață, viața în toate aspectele ei.” – Vlad Miron (părinte)
Experiența donării și implicarea în comunitate
Conștientizăm nevoia de sânge și donăm, poate pentru prima dată. Experiența donării este una greu de cuprins în câteva cuvinte. Sentimentul că donezi viață este dincolo de puterea unor litere, a unor cuvinte. Toate emoțiile dinainte, din timpul și după donare sunt, de fapt, ingrediente specifice experienței donării. Conștientizare, bucurie, lacrimi de fericire, împlinire.
„Deși știam că este foarte bine și important să donezi, după acțiunea în sine, m-am simțit și mai dornică să ajut.” – Diana Recean (profesor)
„Donarea a concretizat ajutorul acordat celor aflați în nevoie. Sentimentul a fost de neegalat. Să știi că ai puterea să ajuți este extraordinar!” – profesor Little London
Experiența donării de sânge îți oferă și crește, în același timp, dorința de a începe să donezi în mod regulat. Voluntariatul, munca în echipă sunt acțiuni care stau la baza puterii unei comunități dornice să se implice activ în răspândirea binelui.
„Am plecat din sala de donare cu un sentiment incredibil de recunoștință și normalitate. Pentru acest sentiment recomand oricui să participe.” – Oana Craioveanu (părinte)
„Experiența donării m-a influențat în mod pozitiv. M-a determinat să o repet cu prima ocazie.” – Ioana Bidirel (profesor)
„Experiența donării m-a motivat să revin și să donez sânge în mod regulat.” – Vadim Chimac (părinte)
Ce impresionează cel mai mult în legătură cu experiența donării de sânge?
Experiența donării de sânge este despre puterea comunității. Este despre puterea lui „împreună”, mai ales în cazul colectelor mobile. Sunt multe lucruri care ne pot impresiona când vine vorba despre donarea de sânge, experiența în sine fiind de nedescris.
„Dedicarea cu care oamenii vin să doneze.” – Diana Recean (profesor)
„Munca în echipă și dorința de a face bine necondiționat.” – Dan Crudu (profesor)
„Că pot dărui o șansă la viață.” – profesor Little London
„Cu foarte puțin poți face foarte mult.” – Oana Lungu (părinte)
„Sentimentul de solidaritate cu cei a căror viață o putem salva.” – părinte
„Am fost impresionat de prezența crescută a oamenilor și de dorința acestora în a crea speranță pentru viață.” – Vadim Chimac (părinte)
Organizarea, oamenii implicați, detaliile, încurajările, curajul, empatia dedicarea și pasiunea impresionează de-a dreptul! Membrii comunității sunt împreună!
„Cel mai mult mă impresionează entuziasmul celor implicați, al personalului medical și al donatorilor. Toată lumea are un zâmbet molipsitor. În aer plutește un sentiment de „we are in this together.” – Cătălina Cireașe (părinte)
Picătura ta este oceanul cuiva! Donează viață!
Facem educație prin donare!