Cum învățăm geografie în era tehnologiei

Într-o lume în care avem zeci de aplicații cu hărți, imagini din satelit sau prognoza meteo pentru următoarele 30 de zile chiar în telefonul mobil, de care nu ne despărțim niciodată, oare de ce mai avem nevoie să învățăm geografie? Bănuim că elevii și-au pus deja întrebarea asta, poate chiar de mai multe ori.

Profesoara de geografie Iustina Năftănăilă: “Eu mă bucur cu atât mai mult când îi văd pe elevii mei dornici să participe la concursuri și sesiuni de lucrări științifice, dornici și preocupați să analizeze în profunzime subiecte geografice de actualitate. Dorința de a afla, sentimentul de dezvoltare prin acumularea de noi cunoștințe, parcursul experiențial de a înțelege cum funcționează lucrurile în mediul natural și social antropic, reprezintă motivații puternice, pe care, dacă reușim să le trezim în elevii și copiii noștri, ne uităm cu încredere spre un viitor mai educat. O discuție educată, consistentă despre un subiect este de fapt rodul abordării serioase a educației și dezvoltării personale, pe care ne-o asumăm fiecare, începând cu viața de elev.”

La etapa județeană a concursului “Young People in European Forests” organizat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva au participat două echipe de câte 3, formate din elevi de la clasa a X-a A (Tea Stanca, Maria Romașcu si Alex Guștiuc / Sama Sijri, Ianina Manolachi și Dominika Knyszynski). Concursul a avut ca obiectiv conștientizarea și educarea tinerei generații asupra patrimoniului european natural, conservării biodiversității și gestionării durabile a pădurilor.

Și la Concursul Național “Terra – mica olimpiada de Geografie” pentru clasele V-VII, am avut  doritori. La etapa județeană a concursului s-au calificat să participe Luca Ricu (cls a V-a), Albert Pandia, Andrei Ropcea, Victor Pungă și Matei Pușcașu (cls a VI-a). A fost prima lor participare la acest concurs, au obținut rezultate foarte bune și a reprezentat o experiență minunată în pregătirea anilor care vin. Concursul a fost de mare interes pentru copiii din ciclul gimnazial, peste 100 de elevi din Ilfov, din clasele a V a și a VI a, s-au înscris.   

Andrei Ropcea a obținut Mențiune în cadrul concursului și calificarea la faza județeană a concursului “Terra – de la realitate la poveste”, ce a avut loc în data de 22 aprilie. Etapa județeană a venit cu o nouă reușită pentru Andrei, acesta obținând prima Mențiune în cadrul celui mai iubit concurs de Geografie pentru elevii de Gimnaziu. 

Scroll to Top